Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Πολυτέλεια στη Ρόδο η στοματική φροντίδα των ΑμΕΑ

Λύση στον τομέα της στοματικής φροντίδας των παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, αφού οι γονείς υποχρεώνονται να τα μεταφέρουν σε εξειδικευμένα κέντρα στην Ελλάδα, ακόμη και για ένα σφράγισμα, επιδιώκεται να δοθεί στη Ρόδο.
«Κατανοούμε το πρόβλημα, θέλουμε να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά, ωστόσο στο Νοσοκομείο της Ρόδου τέτοιες επεμβάσεις, λόγω έλλειψης εξειδικευμένου οδοντιάτρου και έλλειψης οδοντιατρικής μονάδας μέσα στο χειρουργείο, δεν μπορούν να γίνουν» δήλωσε στην ΕΡΤ Ρόδου η διοικήτρια, Κατερίνα Χατζηστρατή, προσθέτοντας ότι ούτε παράτυπα δύναται να γίνουν τέτοιες επεμβάσεις, καθώς δεν θα τηρούνται οι υψηλές προδιαγραφές που απαιτούνται.
«Φανταστείτε να χαθεί μια ζωή κατά τη χορήγηση της αναισθησίας. Ποιος θα φέρει την ευθύνη» αναρωτήθηκε, καλώντας παράλληλα τον εισαγγελέα να διερευνήσει υπό ποιες συνθήκες γινόντουσαν παλαιότερα τέτοιες επεμβάσεις.
Αναφερόμενη στην πρωτοβουλία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ρόδου ν’ αναλάβει τις επεμβάσεις στα παιδιά με Ειδικές Ανάγκες, μέσα από τη σύναψη σύμβασης με το Νοσοκομείο, η διοικήτρια, είπε ότι το θέμα θα τεθεί στην Β ΔΥΠΕ και αυτή θα αποφασίσει.
Ο δημοσιογράφος, Κώστας Σαμιωτάκης, που ανέδειξε το θέμα, καθώς βιώνει το πρόβλημα, υποστήριξε στην ΕΡΤ Ρόδου, ότι είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης.
«Προσφέρεται έτοιμη λύση στο Νοσοκομείο, με τη συνεργασία του Οδοντιατρικού Συλλόγου» είπε, αναφέροντας ότι μπορεί να δοθεί μια προσωρινή λύση για να διευκολυνθούν τα παιδιά που υποφέρουν και στη συνέχεια να καταβληθούν προσπάθειες ώστε ν’ αποκτήσει το Νοσοκομείο εξειδικευμένο οδοντίατρο και μονάδα.