Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Ικανοποίηση των αιτημάτων των μικρών νησιών από το υπ. Εσωτερικών

Την ικανοποίησή του, για την άμεση ανταπόκριση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, στα αιτήματα των δημάρχων – νησιών κάτω των 1000 κατοίκων, εκφράζει ο δήμαρχος Λειψών, Φώτης Μάγγος.
Σημειώνεται ότι 12 δήμαρχοι (Γαύδου, Αγαθονησίου, Αγίου Ευστρατίου, Ανάφης, Σικίνου, Ψαρών, Χάλκης, Μεγίστης, Φολεγάνδρου, Τήλου, Λειψών, Οινουσσών και Κιμώλου) στις αρχές Ιουλίου απέστειλαν επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών, με την οποία ζητούσαν τη δημιουργία κατώτερου πλαφόν στους ΚΑΠ, ώστε να μπορεί να συσταθεί ο μικρότερος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας (απαραίτητης προϋπόθεσης για την πρόσληψη προσωπικού), την εξαίρεση από την υποχρέωση της ΚΥΑ, που υποχρεώνει τους μικρούς Δήμους στον ισοσκελισμό των ανταποδοτικών, καθώς και τη στήριξή τους στην μελέτη τοπικών αναπτυξιακών σχεδιασμών.
Ο δήμαρχος Λειψών, με επιστολή του, εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες για την καθολική ικανοποίηση των αιτημάτων τους, τονίζοντας ότι ο υπουργός έδειξε έμπρακτα ότι κατανοεί πλήρως τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μικροί νησιωτικοί δήμοι.
Στην επιστολή αναφέρει τα εξής:
«Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για την καθολική ικανοποίηση των αιτημάτων που υποβάλλαμε με σχετικό έγγραφο μας προς το Υπουργείο σας οι δήμαρχοι νησιών κάτω των 1000 κατοίκων με το οποίο είχαμε ζητήσει:
α) άρση της απαγόρευσης προσλήψεων προσωπικού ΠΕ και ΤΕ,
β) απαλλαγή απ την υποχρέωση ισοσκελισμού εσόδων-εξόδων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες,
γ) αύξηση της χρηματοδότησης.
Για το δήμο Λειψών εγκρίνατε την πρόσληψη 3 ατόμων ΠΕ και ΤΕ, κατανείματε ποσό 177.000,00 ευρώ και μας απαλλάξατε από την υποχρέωση ισοσκελισμού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες.
Δείξατε έμπρακτα ότι κατανοήσατε πλήρως τις ιδιαιτερότητες αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μικροί νησιωτικοί και ορεινοί δήμοι της χώρας μας.
Ελπίζουμε η ορθή αυτή αντιμετώπιση να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα και να επικρατήσει η ίδια αντίληψη και στους κόλπους της Κυβέρνησης».