Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Ξενοδόχος αρνείται να εφαρμόσει τη συλλογική σύμβαση

Σε καταγγελίες, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας, προέβησαν χθες οι πρόεδροι του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, Σάββας Χατζησάββας και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Θανάσης Σταμούλης. Ανέφεραν ότι στο χώρο των ξενοδοχείων οι έλεγχοι είναι συνεχείς, σε αντίθεση με την υπόλοιπη αγορά εργασίας στην οποία επικρατεί χάος και τόνισαν ότι το ΣΕΠΕ, που στη Ρόδο είναι καλά στελεχωμένο, θα πρέπει να κάνει καθημερινούς ελέγχους και όχι να περιμένει κλιμάκια από την Αθήνα. Κατήγγειλαν ότι εταιρεία που έχει ενοικιάσει ιστορικό κτίριο στην πόλη, έχει εργαζόμενους που απασχολούνται σε άλλη εταιρεία της Αθήνας, την οποία αποκάλεσαν «φάντασμα».
Μάλιστα το ΙΚΑ δεν δέχεται να τους ασφαλίσει καθώς δεν θεωρεί νόμιμη την πρόσληψη, ενώ η Επιθεώρηση Εργασίας αναζητεί τρόπο να την υποχρεώσει να συνάψει συμβάσεις.
Επίσης κατήγγειλαν ξενοδόχο, μέλος της διοίκησης της Ένωσης Ξενοδόχων, ότι πιέζει τους υπαλλήλους του να δηλώσουν ότι δεν είναι μέλη του σωματείου ξεν/λων, για να μην υποχρεωθεί να εφαρμόσει την τοπική σύμβαση εργασίας.
Το σωματείο ξεν/λων θα συνεδριάσει με αντικείμενο την προετοιμασία της απεργίας και αναμένεται να λάβει απόφαση για τη διοργάνωση της απεργιακής συγκέντρωσης σε ξενοδοχείο της ανατολικής πλευράς του νησιού που βρίσκεται σε διαδικασία ανακαίνισης, καθώς διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιεί στις οικοδομικές εργασίες 40 μαθητές τουριστικών σχολών που έφερε από άλλες περιοχές.