Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Γ. Χατζημάρκος: Πιστεύουμε στην ευθυκρισία του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Συζητήθηκε χθες, Τρίτη, ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου η αίτηση ανάκλησης που άσκησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για το Φράγμα Γαδουρά.
Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, παρέστη στο Ελεγκτικό Συνέδριο για να υποστηρίξει την προσπάθεια που καταβάλει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την επίλυση του προβλήματος υδροδότησης της Ρόδου, συνοδευόμενος και από τον Δήμαρχο Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκο, η παρουσία του οποίου είχε σκοπό να επιβεβαιώσει το επιτακτικό δημόσιο συμφέρον.
Τοποθετούμενος ο Περιφερειάρχης ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ανέπτυξε το ιστορικό του έργου, την μάχη με τον χρόνο που η περιφερειακή αρχή έδωσε από το 2014, προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί και να καταστεί πλήρως λειτουργικό, να αποσβέσει τον κίνδυνο επιστροφής δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να προκηρύξει το διαγωνισμό για τη διαχείριση και συντήρησή του, μετά την απόφαση του του κράτους να μεταφέρει την ευθύνη του έργου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Σχετικά με το θέμα, ο Περιφερειάρχης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Με σαφήνεια, τεκμηρίωση, επιστημονική και νομική επάρκεια, παρουσιάστηκαν από πλευράς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου τα επιχειρήματα με τα οποία υποστηρίζεται και αποδεικνύεται η πληρότητα και η ορθότητα του τιτάνιου αγώνα, που η Περιφέρεια έδωσε από τον Μάιο του 2016, οπότε και ξεκίνησε το σχετικό διαγωνισμό. Πιστεύουμε στην ευθυκρισία του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αισιοδοξούμε για το αποτέλεσμα».

Αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης εμφανίστηκε και ο Δήμαρχος Ρόδου.