Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Στήριξη της απασχόλησης στα νησιά ζήτησε ο Χ. Κόκκινος

Με τον Ανδρέα Νεφελούδη, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για ζητήματα προστασίας της εργασίας και των εργασιακών σχέσεων και ενημέρωση για τα προγράμματα διαρθρωτικής προσαρμογής, συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χαράλαμπος Κόκκινος.
Ο κ. Κόκκινος ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα να υπάρξει στήριξη του κόσμου της καθημερινής προσπάθειας και του μόχθου στην περιοχή μας με προγράμματα, αναπτυξιακές δράσεις και την ουσιαστική βοήθεια του Υπουργείου Εργασίας.
Επισήμανε την αύξηση της ανεργίας τους χειμερινούς μήνες στην Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου και τις μειωμένες ευκαιρίες για απασχόληση που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των μικρών νησιών μας.
Ο κ. Νεφελούδης αναφέρθηκε στην πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει δράσεις και να υλοποιηθούν προγράμματα του Ε.Σ.Π.Α. στα νησιά μας, με στόχο τον περιορισμό της ανεργίας.
Στον προγραμματισμό του Υπουργείου Εργασίας είναι να ενταχθούν τέτοιες ενέργειες με προγράμματα που αναμένεται η έγκριση και έναρξη υλοποίησής τους από το Σεπτέμβριο 2017.