Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Φεστιβάλ Αστυπάλαιας – Ενηλικιώνεται και γιορτάζει

Το Φεστιβάλ Αστυπάλαιας ενηλικιώνεται.
Μπαίνει στα 18, σβήνει τα κεράκια του και παίρνει ως δώρο την αναγνώριση και την ομόφωνη θεσμοποίησή του όσον αφορά στα πολιτιστικά δρώμενα όχι μόνο του νησιού, αλλά και των Δωδεκανήσων.
Μπορεί η οικονομική κρίση να αποτελεί ανυπέρβλητο εμπόδιο, οι προσπάθειες όμως για μια πολιτισμική – πολιτιστική διέξοδο δεν σταματούν, με απώτερο στόχο να ξεχαστούν έστω και για λίγο η μιζέρια και τα προβλήματα.
Έτσι και αυτό το καλοκαίρι ο Δήμος Αστυπάλαιας, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα, κατάφερε να σχεδιάσει ένα πρόγραμμα, προσπαθώντας να καλύψει όλες τις απαιτήσεις.
Και αυτή τη χρονιά την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ έχει ο διακεκριμένος συνθέτης και τραγουδοποιός Γιώργος Ανδρέου.
Ένας εραστής της μουσικής την οποία έχει υπηρετήσει από κάθε σχετική ιδιότητα, που συμβαδίζει με το Φεστιβάλ, έχοντας τα καλλιτεχνικά ηνία του από εκείνη την πρώτη διοργάνωση του 2000.
Η κορωνίδα του φετινού φεστιβάλ θα είναι δίχως άλλο οι τρεις συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στο νησί.
Η αυλαία θα ανοίξει το βράδυ της Κυριακής 23 Ιουλίου, όταν στη σκηνή θα βρεθούν μαζί τρεις φίλοι, οι Πάνος Μουζουράκης, Στάθης Δρογώσης και Μανώλης Φάμελλος. Στάθης και Μανώλης «γιορτάζουν» φέτος τα 20 χρόνια συνεργασίας και κοινής πορείας κατά τη διάρκεια της οποίας αναδείχθηκαν σε…. ιστορικούς συμμάχους. Με αυτή την αφορμή δημιούργησαν μια παράσταση στην οποία προσκάλεσαν και τον Πάνο και η παρέα ολοκληρώθηκε, αφήνοντας υποσχέσεις για μια μοναδική συνύπαρξη.
Τη σκυτάλη θα πάρει μια άλλη παρέα την Παρασκευή 11 Αυγούστου. Στο ιδανικό σκηνικό της Ροδιάς ο Γιώργος Ανδρέου και ο συνθέτης Γιώργος Καζαντζής, έχοντας συνεργαστεί με μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν, αποφάσισαν να ξαναβρεθούν μαζί στη σκηνή παρουσιάζοντας καινούρια και κλασικά δείγματα της συνθετικής τους δουλειάς σε καλοκαιρινές βραδιές διανθισμένες με τη συγκίνηση ποιητικών κειμένων που έχουν μελοποιήσει.
Ερμηνεύει η Κορίνα Λεγάκη, ενώ ειδικά για την Αστυπάλαια θα φιλοξενήσουν μαζί τους και τον Απόστολο Ρίζο.
Η συναυλιακή αυλαία του καλοκαιριού θα πέσει στις 21 Αυγούστου στον Πέρα Γιαλό με τη μοναδική Γιώτα Νέγκα.
Με τη δωρική της ερμηνεία έχει καταξιωθεί ως η κατεξοχήν γυναικεία φωνή που συνεχίζει την παράδοση του έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού.
Το Φεστιβάλ διεξάγεται υπό την αιγίδα του Δήμου Αστυπάλαιας, ενώ χορηγός του είναι η Blue Star Ferries.