Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

Θα ρυμουλκηθεί για Πειραιά, το σκάφος που πήρε φωτιά ανοιχτά της Ρόδου

Κατασβέστηκε από παραπλέοντα πλοία αλλά και με ίδια μέσα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε μία από τις κύριες μηχανές του φορτηγού οχηματαγωγού πλοίου «MED STAR» σημαίας Κύπρου, δύο ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Ρόδου.
Το πλοίο με 32 επιβαίνοντες (30 άτομα πλήρωμα-δύο οδηγοί φορτηγών) είχε αναχωρήσει από τη Ρόδο με προορισμό τη Σαντορίνη, μεταφέροντας 33 φορτηγά οχήματα, όταν υπό αδιευκρίνιστη αιτία εκδηλώθηκε η φωτιά παίρνοντας γρήγορα διαστάσεις.
Άμεσα στο σημείο έσπευσαν παραπλέοντα πλοία, πυραυλάκατος του πολεμικού ναυτικού και ελικόπτερο super puma.
Eίκοσι από τους επιβαίνοντες εγκατέλειψαν το πλοίο και μεταφέρθηκαν με λέμβο καλά στην υγεία τους στο λιμάνι της Ρόδου ενώ 12 από τα μέλη του πληρώματος παρέμειναν επι του οχηματαγωγού προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς.
Σήμερα το πρωί άλλα τέσσερα μέλη από το πλήρωμα επέστρεψαν στο «med star» ενώ εντός της ημέρας αναμένεται πυροσβεστικό πλοιάριο από την Κρήτη με στελέχη του πυροσβεστικού σώματος προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση ενώ επίσης αναμένεται η ρυμούλκηση του στον Πειραια για να επισκευαστεί.
Ο υφ Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός μιλώντας στο σταθμό μας είπε πως η φωτιά έσβησε στις 2 τα ξημερώματα.»Το πιο σημαντικό εδώ είναι ότι δεν κινδύνεψε άνθρωπος» είπε.
ΦΩΤΟ=Φίλιππος Φιλίππου