Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Το ΕΚΑΒ θα συνδράμει οικονομικά η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Την απόφασή του, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να συνδράμει οικονομικά το ΕΚΑΒ, προκειμένου να ενισχύσει την επιχειρησιακή του επάρκεια στα νησιά, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Αφορμή για την απόφαση αυτή, στάθηκε ένα περιστατικό στο νησί της Κύθνου, λίγες μέρες μετά το τραγικό περιστατικό της Φολεγάνδρου, με τον τραυματισμό ενός νέου άνδρα, το οποίο, ευτυχώς αυτή τη φορά είχε θετική έκβαση.
Στην περίπτωση της Κύθνου, το πρόβλημα που αναδείχθηκε ήταν η έλλειψη γιατρού για να συνοδεύσει τον τραυματία κατά την μεταφορά του από το νησί με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ.
Κατά συνέπεια, ακόμη και στις περιπτώσεις επάρκειας των πτητικών μέσων, η χρήση τους είναι συχνά αδύνατη λόγω έλλειψης γιατρών συνοδών.
Κατόπιν αυτού, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, γνωστοποίησε την απόφασή του για συνδρομή του ΕΚΑΒ, με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρό του, Κωνσταντίνο Καρακατσιανόπουλο, με τον οποίο βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή τη νύχτα της 10ης Ιουνίου, για την εύρεση γιατρού, συνοδού του πτητικού μέσου, για τη μεταφορά του τραυματία από την Κύθνο.
«Αποφασίσαμε τη διάθεση πόρων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την ενίσχυση της επιχειρησιακής λειτουργίας του ΕΚΑΒ στα νησιά μας και την απόφαση μας αυτή την γνωρίσαμε στην διοίκηση του ΕΚΑΒ προκειμένου να της δώσουμε από κοινού το περιεχόμενο αυτό που θα βελτιώσει την υπηρεσία στους νησιώτες» ανέφερε ο Περιφερειάρχης, τονίζοντας ότι η υγειονομική θωράκιση των νησιωτών, παραμένει ένα ανοικτό μεγάλο θέμα και σταθερός στόχος της Περιφέρειας.