Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Κουντουρά Έλενα: Αίσιες προοπτικές για τον τουρισμό

Την στρατηγική της κυβέρνησης στον τουρισμό παρουσίασε χθες στη Ρόδο η υπουργός Έλενα Κουντουρά, υπογραμμίζοντας πως «ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση». Μιλώντας στους τουριστικούς παράγοντες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η κ. Κουντουρά, αναφέρθηκε στους κύριους άξονες της πολιτικής της κυβέρνησης, που έχουν ως εξής:


  • επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου
  • προώθηση νέων τουριστικών προορισμών
  • ενίσχυση εναλλακτικών μορφών τουρισμού
  • άνοιγμα σε νέες αγορές
  • προσέλκυση επενδύσεων

Επίσης ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει τα θέματα τουριστικής εκπαίδευσης και πως ολοκληρώθηκε το έργο της κωδικοποίησης του συνόλου της τουριστικής νομοθεσίας. Αναφερόμενη στην κρουαζιέρα, η υπουργόςτόνισε ότι οι προοπτικές για το 2018 είναι ανοδικές, ενώ για το θέμα των αφίξεων γενικότερα, εμφανίστηκε πολύ αισιόδοξη: «Το 2015 και το 2016, μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, καταφέραμε να κάνουμε ρεκόρ. Το 2017 έχει ήδη ξεκινήσει με αυξήσεις, που για κάποιες χώρες φθάνουν σε διψήφια νούμερα» είπε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά των τοπικών παραγόντων ετέθη το θέμα του τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία, για το οποίο η υπουργός ήταν επιφυλακτική, εξηγώντας πως πρόκειται για παλαιότερη δανειακή υποχρέωση της χώρας. «Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί, αν τα δημοσιονομικά της χώρας το επιτρέψουν, να επανεξετάσει την επιβολή του. Θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να το επανεξετάσουμε» κατέληξε η κ. Κουντουρά.