Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Ενδιαφέρον από Πολωνούς για επενδύσεις στη Ρόδο

Με εκπροσώπους της Πολωνικής Πρεσβείας συναντήθηκε χθες ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν αυξητική τάση των Πολωνών τουριστών στη Ρόδο, οι δυνατότητες προώθησης ελληνικών προϊόντων στην Πολωνία και η προοπτική επενδύσεων.
Ο εκπρόσωπος της πρεσβείας για την προώθηση του Εμπορίου και των Επενδύσεων, Andrjez Sjostek, ενημέρωσε το δήμαρχο για τους τρόπους με τους οποίους η ελληνική πρεσβεία ενισχύει τους έλληνες παραγωγούς και εμπόρους ώστε να προωθήσουν τα προϊόντα τους στην πολωνική αγορά και δήλωσε το ενδιαφέρον των Πολωνών και την προτίμηση που δείχνουν στη χώρα μας.
Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν η επίτιμη πρόξενος της Ρόδου, Κατερίνα Ασπράκη και συμμετείχαν ο εκπρόσωπος του Πολωνο-Ελληνικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Janusz Golas καθώς και εκπρόσωποι Πολωνικής εταιρείας επενδύσεων που παρουσίασαν μεγάλη επενδυτική πρόταση, για τη δημιουργία ενός απόλυτα φιλικού για το περιβάλλον εναλλακτικού τρόπου διαχείρισης των οικιακών απορριμμάτων.
Ο δήμαρχος Ρόδου, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία σχετικά με τις ενέργειες που γίνονται από τον Δήμο για την εύρεση χρηματοδότησης και υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού διαχείρισης των αποβλήτων του Δήμου, στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας και επαναχρησιμοποίησης των υλικών.
Για τη συνέχιση των εμπορικών σχέσεων και για το επίπεδο των επενδύσεων, ο Δήμος Ρόδου θα βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με το Πολωνο-Ελληνικό Επιμελητήριο.