Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Ετοιμότητα ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Συνάντηση με το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, Πύραρχο Ηλία Τσαπούρα, είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εντατικοποίηση της προετοιμασίας όλων των αρμοδίων πλευρών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.
Στη συνάντηση εξετάστηκαν:
– Η αρτιότερη προετοιμασία σε θέματα Πολιτικής Προστασίας στο σύνολο των νησιών της Δωδεκανήσου με την ενεργοποίηση εθελοντικών ομάδων και των δήμων
– Η εναέρια υποστήριξη από πυροσβεστικά μέσα στα νησιά
– Η ανάγκη επίσπευσης και άμεσης ενεργοποίησης της ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ. μέσω προγραμματικής σύμβασης και ολοκλήρωση της πιστοποίησής της για θέματα πυρόσβεσης
– Η στελέχωση του Πυροσβεστικού Σώματος, των περιπολιών που θα πραγματοποιήσουν και η κατάσταση των πυροφυλακίων
– Οι ασκήσεις ετοιμότητας που θα πραγματοποιηθούν στο άμεσο χρονικό διάστημα και
– Το Επικαιροποιημένο Σχέδιο Δασοπροστασίας που καταρτίστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, όπου αναλύεται διεξοδικά ο ρόλος των αρμοδίων υπηρεσιών.
Ο κ. Κόκκινος σήμερα το απόγευμα θα έχει συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Καπάκη στην Αθήνα και εντός των προσεχών ημερών θα γίνει δεκτός από τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Καπέλιο, στους οποίους θα θέσει τα ζητήματα της νησιωτικότητας που σχετίζονται με την Πολιτική Προστασία.