Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Ικανοποιημένος από την αντιμετώπιση των ελληνικών αρχών ο Τούρκος δικηγόρος

Σε φυλάκιση τριών μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, ο 27χρονος Τούρκος δικηγόρος, που εισήλθε παράνομα στη χώρα μας.
Ο 27χρονος κρατείται διοικητικά, καθώς για το ποινικό μέρος αφέθηκε ελεύθερος, μέχρι να διευκρινιστεί το θέμα της βίζας.
Ο δικηγόρος του, Βασίλης Μπέης, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου, ανέφερε ότι ο πελάτης του αναγκάστηκε να φύγει από την Τουρκία, φοβούμενος ότι θα συλληφθεί από την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν (ήδη έχουν συλληφθεί 11 συνάδελφοί του δικηγόροι) διότι έκανε χρήση της εφαρμογής «Bylock» για smartphone τηλέφωνα, εφαρμογή που έχει απαγορευθεί στη χώρα του, καθώς κρίθηκε ότι μέσω αυτής αντάλλασσαν μηνύματα οι πραξικοπηματίες και η ποινή εις βάρος του θα ήταν 15 χρόνια φυλάκισης.
Ο κ. Μπέης ανέφερε ακόμη ότι ο 27χρονος Τούρκος δικηγόρος είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την αντιμετώπιση που είχε από τις ελληνικές αρχές.
Δεν έχει ζητήσει ακόμη άσυλο στη χώρα μας, διότι θέλει ν’ αξιοποιήσει τη βίζα που διαθέτει και που λήγει στις 24 Απριλίου, για να φύγει νόμιμα από την Ελλάδα για τη Στοκχόλμη.