Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Στη Ρόδο η Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα

Με την Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, Kate Smith, συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.
Η κα Smith, την οποία συνόδευε η πρόξενος της Βρετανίας στη Ρόδο κα Ράνια Κοσσιώρη, ανέλαβε καθήκοντα πρέσβη προ τριμήνου, ενώ την συνδέουν παλιοί δεσμοί με τη χώρα μας, αφού ξεκίνησε την διπλωματική της καριέρα στην Αθήνα, όπου είχε υπηρετήσει ως γραμματέας Β’ Πολιτικών Υποθέσεων & Ακόλουθος Τύπου, από το 1991 ως το 1994.
Για το λόγο αυτό, αναφέρθηκε με θερμά λόγια στις σχέσεις των δύο χωρών και των δύο λαών καθώς και στη διάθεση περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν οι εξελίξεις γύρω από την επικείμενη αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο κ. Χατζημάρκος εξέφρασε την αγωνία του, το Brexit να μην επηρεάσει την ομαλή διαμονή της κοινότητας των 2.500 Βρετανών που ζουν στη Ρόδο.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον τουρισμό, όπου τονίστηκε η αγάπη των Βρετανών για τη Ρόδο διαχρονικά, με αποτέλεσμα η βρετανική αγορά να αποτελεί έναν από τους πλέον ισχυρούς πυλώνες του τουρισμού τόσο της Ρόδου και του Νοτίου Αιγαίου, όσο και της Ελλάδας συνολικά. Στο πλαίσιο αυτό επισημάνθηκε η σημαντική αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Μεγάλη Βρετανία προς την χώρα μας, που αναμένεται κατά την φετινή τουριστική περίοδο.
Την πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα Kate Smith, υποδέχτηκε και ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.

Η πρέσβης, μετά τις επαφές της ανέφερε:
«Η Ρόδος έχει ιδιαίτερη σημασία για μας. Κάθε χρόνο χιλιάδες Βρετανοί επιλέγουν να περάσουν τις διακοπές τους εδώ και να απολαύσουν την εμπειρία που προσφέρουν το υπέροχο φυσικό τοπίο, οι φιλόξενοι και φιλικοί Ροδίτες και οι εξαιρετικής ποιότητας υπηρεσίες του τουριστικού κλάδου του νησιού. Από τα δύο εκατομμύρια τουριστών που υποδέχεται κάθε χρόνο η Ρόδος, 400.000 είναι Βρετανοί, γεγονός που καθιστά τη βρετανική αγορά τον μεγαλύτερο πελάτη του νησιού.
Τα τελευταία χρόνια έχουμε χτίσει μια πολύ στενή συνεργασία με τις τοπικές αρχές στο πλαίσιο της ενημερωτικής μας καμπάνιας για τους Βρετανούς τουρίστες που σκοπό έχει να διασφαλίσει ξέγνοιαστες διακοπές χωρίς δυσάρεστα περιστατικά. Ο Δήμος Ρόδος είναι σημαντικός συμπαραστάτης και εταίρος σ’ αυτές τις προσπάθειες όπως επίσης και σε θέματα ασκήσεων διαχείρισης κρίσεων μέσω του ικανού και δραστήριου Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, και είμαστε ευγνώμονες.
Προσβλέπω στη συνέχιση αυτής της πολύτιμης συνεργασίας».