Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση από τη Ρόδο η Φ. Γεννηματά

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, εξαπέλυσε χθες από τη Ρόδο, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.
Την χαρακτήρισε ως την πιο ανίκανη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης και ανακοίνωσε ότι το κόμμα της δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα που θα έρθουν στη Βουλή.
Προέβλεψε ότι δεν θα υπάρξουν αντίμετρα, τονίζοντας ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε 4ο μνημόνιο με την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα.
«Αν θέλετε να δείτε ποιοι παίζουν τις κουμπάρες εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, κοιτάξτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη» είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενη στον πρωθυπουργό
Η κ. Γεννηματά έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα της οικονομικής κρίσης, ενώ κατέθεσε και την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για το «σχέδιο Ελλάδα» που αποτελεί μια εναλλακτική προοδευτική πρόταση για την ανάπτυξη της χώρας.
Στον τομέα της υγείας, κατήγγειλε πως το ΕΣΥ διαλύεται και το νοσοκομείο Ρόδου υπολειτουργεί εξαιτίας της υποστελέχωσης και των ελλείψεων σε υλικά και εξοπλισμό που οφείλονται στα χρέη προς τους προμηθευτές και τόνισε την ανάγκη να λειτουργήσουν άμεσα το ογκολογικό και το ακτινοδιαγνωστικό.
Αναφερόμενη στην Τουρκία τάχθηκε υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της, υπογραμμίζοντας ότι τώρα που ολοκληρώθηκε η διαδικασία του δημοψηφίσματος περιμένουμε από τον κ. Ερντογάν να σταματήσει τις προκλήσεις και να πολιτευθεί με σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες.
«Θέλουμε δημοκρατία και σταθερότητα στην Τουρκία και σχέσεις καλής γειτονίας, βασισμένες στο διεθνές δίκαιο».