Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Γ. Χατζημάρκος: Συμφέροντα πίσω από την εμπλοκή στο Φράγμα Γαδουρά

Οικονομικά και εργολαβικά συμφέροντα, πίσω από την εμπλοκή του διαγωνισμού για την ανάθεση της διαχείρισης του Φράγματος Γαδουρά, κατήγγειλε χθες ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.
Ανέφερε ότι πίσω από τις προσφυγές κατά των αποφάσεων της οικονομικής επιτροπής και των χειρισμών του θέματος από την περιφερειακή αρχή, υπάρχουν συμφέροντα για τα οποία, ωστόσο, θα μιλήσει όταν θα έχει συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται.
«Έχω αποφασίσει, είπε, να συγκρουστώ με όλες αυτές τις νοοτροπίες, τις πρακτικές και τις συμπεριφορές, αλλά και με τα πρόσωπα που κράτησαν αυτό τον τόπο σ’ αυτό το τέλμα και τον κατάντησαν σκουπιδαριό».
Εν τω μεταξύ, σε δύο μήνες -και εφ’ όσον εξελιχθούν όλα ομαλά- θα ξεκινήσει και πάλι η υδροδότηση περιοχών της Ρόδου από το Φράγμα Γαδουρά.
Σημειώνεται ότι έληξε η δικαστική εμπλοκή που υπήρχε με το διαγωνισμό για τη λειτουργία του και η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία είναι στη διαδικασία του προσυμβατικού ελέγχου.
Εφ’ όσον στο διάστημα των δύο μηνών, που απαιτείται για τον προσυμβατικό έλεγχο, υπάρξει και συμφωνία με τη ΔΕΥΑΡ, για τη σύμβαση συνεργασίας, τότε το νερό του Φράγματος θα μπει και πάλι στο δίκτυο ύδρευσης.