Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Δωδεκάνησα: Χωρίς δασκάλους Τήλος, Χάλκη και Αγαθονήσι [Ηχητικό]

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015
Σε 237 ανέρχονται τα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στο νομό Δωδεκανήσου. Το τοπίο είναι παρόμοιο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Η δήμαρχος της Τήλου, Μαρία Καμμά, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αναφέρει στην προσωπική της ιστοσελίδα: «Το δημοτικό σχολείο Τήλου χωρίς δάσκαλο. Ούτε ένας! Το Γυμνάσιο και Λύκειο με τρεις μόνο καθηγητές… Σκούρα τα πράγματα…» Και αναρωτιέται: «Μα πάλι πρέπει να παλέψουμε για τα αυτονόητα; ΓΙΑΤΙ;»
Στη Χάλκη, ο δήμαρχος κ. Μιχάλης Πατρός ανέφερε σήμερα -μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου- ότι το κουδούνι στο σχολείο θα χτυπήσει «τύποις» καθώς δεν πρόκειται ν’ ανοίξει αφού δεν υπάρχουν ούτε Νηπιαγωγός ούτε δάσκαλοι. Σ’ ότι αφορά στο γυμνάσιο και στις Λυκειακές τάξεις υπάρχει ο διευθυντής, ένας γυμναστής και ένας μαθηματικός. «Από τους 14 που πρέπει να υπάρχουν στο σχολείο, είπε, απουσιάζουν οι έντεκα».
Στο Αγαθονήσι, η κατάσταση -χαρακτηρίζεται από τον δήμαρχο- ως πρωτόγνωρη. Σε σύνολο 12 εκπαιδευτικών πήγαν στο νησί μόνο 2 για το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Στο δημοτικό δεν υπάρχει ούτε δάσκαλος ούτε νηπιαγωγός. Σημειώνεται ότι στο δημοτικό φοιτούν 6 παιδιά και 1 στο προνήπιο. Στο Γυμνάσιο και Λύκειο φοιτούν επίσης 6 παιδιά. Ο κ. Κόττορος ανέφερε πως ο δάσκαλος θα διορισθεί μετά τις εκλογές και βλέπουμε.
Ακούστε τι δήλωσε στην ΕΡΤ Ρόδου, ο Μιχάλης Πατρός

Ακούστε τι δήλωσε στην ΕΡΤ Ρόδου, ο Ευάγγελος Κόττορος